Lees met me mee in de Annie M.G. Schmidt-week

Morgen is de 103e geboortedag van Annie M.G. Schmidt en overmorgen is het precies 18 jaar geleden dat ze overleed. Dat is de reden dat dit blog de komende week helemaal in het teken van haar staat. Ik kies ervoor om Schmidts bekendere werken als Jip en Janneke, Minoes, Abeltje, of Pluk van de Petteflet nu alleen maar even te noemen. Dit blog is jong en gaat hopelijk nog jaren mee, dus deze boeken zullen hier vast nog wel ooit worden besproken. En mocht ik nu een titel niet hebben genoemd waarvan jij vindt dat die absoluut niet mag ontbreken, noem die titel dan in een reactie op dit blog. Ik hou wel van discussie en reacties zie ik graag.

Lees mee

Als je wilt kun je weer meelezen want ik maak opnieuw dankbaar gebruik van dbnl. Ik kies voor de twee werken van Annie M.G. die op die site staan. Dat zijn Het fluitketeltje uit 1950 en Heksen en zo uit 1964. Ik heb de indruk dat ik met deze twee boeken een inkijkje kan geven in de wereld van misschien wel Nederlands bekendste schrijfster voor de jeugd. In ieder geval uit de 20e eeuw. Behalve via dit blog kun je dus ook via Annie’s werken meedoen. Hieronder staan namelijk vier links naar de twee genoemde titels, eerst als PDF en daarna als HTML.

PDF

Het Fluitketeltje

Heksen en zo

HTML

Het Fluitketeltje

Heksen en zo

Mocht je liever papier in handen hebben, dan denk ik dat een bezoek aan de bibliotheek of een online (antiquarische) boekhandel wel succesvol zal zijn. En voor de liefhebbers van luisterboeken. Heksen en zo is ook verkrijgbaar als luisterboek.

VeelĀ  leesplezier!


Dit is het eerste deel in een reeks over Annie M.G. Schmidt.